Vertrek Namibie, Waterberg Plateau en Onguma Camp

Door: Lex

Blijf op de hoogte en volg Familie

28 November 2018 | Namibië, Waterberg

Schiphol
Travel light, travel light en travel light.
Dit is een van de zinnen de ik de afgelopen tijd veel herhaald heb naar mijn vrouw.
Verbeeld jezelf op een treinstation in India en denk na over hoeveel shit je kunt dragen/trekken en duwen als je de trein moet halen.

Bij de business desk van de KLM staan we alsnog 4 tassen van boven de 25 kilo, een kitebag gevuld met autostoeltjes en andere prullaria en een stoel voor Taeke voor achterop mijn rug en een rugzak volgepakt met JBL boxen, Ipads, Laptops en 8000 chargers te herpakken omdat een of andere trut ons anders overgewicht wil laten betalen.

Gelukkig wordt dit in het vliegtuig ruimschoots goedgemaakt doordat we een extra gratis stoel voorin krijgen aangeboden en gezellig met z’n allen met een glaasje jus d’orange en champagne naar Windhoek vliegen.

Windhoek
Aangekomen worden we opgehaald en gebracht naar de Hilton in Windhoek waar we besluiten om te pakken naar 2 grote koffers en 2 koffers achter te laten om ze 3,5 weken later weer op te halen.
De volgende ochtend staat onze 8 pers landcruiser met 2 tenten op het dak voor ons klaar, na een paar boodschappen besluiten we en route te gaan naar onze volgende bestemming “Waterberg Plateau”

Waterberg
Omdat we nog niet durven te beginnen aan het op zetten van tenten, maken van ons eigen eten en wilde dieren rond onze auto midden in de nacht hebben we voorlopig gekozen voor type, luxe lodges. Wilderness Lodge is onze eerste.

Op weg er naartoe zien we continu Pumba (typetje uit de Lion King) langs de weg wandelen. Hier en daar springbokjes en af en toe een Kudu.
Aangekomen bij het huisje wordt ons geadviseerd de auto onder een afdak te parkeren want anders lopen we kans dat s ‘avonds de neushoorns met hun hoorns de auto beschadigen….. Hallo, wat bedoelt u, neushoorns naast mijn huisje?

De eerste avond worden we geconfronteerd met de lokale keuken, nu in de ochtend het ontbijt. Dit zou nog best eens een goede eerste paar weken slanke weken kunnen worden want het eten is verschrikkelijk.

In de ochtend gaan Boris, Bella en ik op een hike met een guide naar het Plateau. Onze guide had nog nooit eerder mensen/kinderen gehad die met een box hangend aan hun rugzak met L’il Kleine en Hazes junior uit de speaker begonnen aan een ochtend hike, voor alles een eerste x, zou ik maar zeggen.
Trij en kleintjes kiezen ervoor in de buurt van de lodge een trail van 2 km te lopen.
De omgeving, het uitzicht de Neushoorn en Buffel poep overal maakt nogal indruk.

In de middag besluiten we naar het nationaal park te gaan een paar km verderop.
Hier boeken we een guided safari en rijden richting het plateau.
We krijgen een eerste indruk van het wildlife in Namibië. We zien veel buffels daarna ook een witte neushoorn, oryx, kudu en meerdere giraffen. De kids gillen en vinden het te gek maar na 4 uur safari beginnen de stoppen door te slaan en is de aandacht spanne reeds ver overschreden. Maar met WMCA uit de boxen kunnen ze gelukkig nog even door .

• 29 November 2018 - 18:38

Kim Lafeber:

Jesus Bol wat zit ik mee te genieten! Wat kan je lekker schrijven en die foto’s zijn om te smullen. Have fun en geef die dikke een kus van mij! Xxx

• 30 November 2018 - 14:15

Dirk Pérukel:

Top zeg, ziet heeeeeel gaaf uit!!! Gr van

• 01 December 2018 - 03:46

Kurosh:

super cool Boris, nog veel plezier:-]
    Kurosh

• 01 December 2018 - 05:41

Hiske:

Wat een goede start van een fantastisch avontuur.
    Bella, we missen je!

• 03 December 2018 - 10:17

Mireille:

Wast een heerlijk verhaal, wat een gaaf landschap en die jeep vind ik fantastisch! Jammer dat er geen camera op jullie gericht is als je dat eten voor je krijgt, had ik graag willen zien, geniet veel plezier! Denk aan jullie xxxxx

• 14 December 2018 - 14:35

Erna De Kroes:

We gaan jullie natuurlijk iedere dag volgen. Te leuk en fantastisch