Etosha National Park
Blijf op de hoogte en volg Familie
02 December 2018 | Namibië, Namutoni Gate
Een luxe Bushcamp waar ook kids naartoe mogen zonder dat ze worden opgevreten.
Voordat we vertrekken op de campsite begin ik een babbeltje met een aantal blanken heren. Dit betaald zich op verschillende manieren terug. Om te beginnen zien die met hun bush-ervaring in 1 oogopslag dat een van onze banden een klein lek heeft. Ze bellen gelijk een aantal jongens die voor ons aan de slag gaan. Dat is nogal een klus in 38 graden en een zachte ondergrond waar je de krik in moet plaatsen.
Later in Bushcamp knoopt Trij een gesprek met dezelfde heren aan, blijken de eigenaren van Onguma te zijn en nodigen ons uit voor diner in een van hun Tented camps, daar hebben we met z’n tweetjes een diner aan een waterhole, zo eentje uit het Condé Nast blaadje.
De eerste avond vertrekken Boris, Bella en ik op de eerste Game drive.
Eerst zien we een neushoorn daarna allerlei verschillend wild en uit eindelijk zijn we erg fortuun en rijden we langs een moeder cheetah die samen met haar 3 jonkies een “fresh kill” heeft, een springbokje. Het is mooi om te zien hoe de kids daar op reageren.
De driver vraagt of we hier onze sundowner willen drinken terwijl we naar de 4 cheetah’s kijken die hun prooi versmaden, het kan slechter….
De Volgende ochtend vertrekken we met z’n allen op een 6 uur durende game drive.
We zien van alles behalve leeuwen en hyena’s.
Wat we wel veel zien is baby’s, baby giraffe, baby neushoorn, baby olifant, dat maakt een hoop goed. Boris z’n missie blijft LEEUWEN.
Na 2 dagen Onguma reizen we door. We besluiten een beetje tempo te maken en in 1 x door heel Etosha te rijden. Wat mij betreft een goed besluit. Hoe meer je naar het westen van Etosha rijdt hoe minder wild je tegenkomt. Daarnaast zijn de lodges en campsites in het park van de overheid, de NWR. Dit is vrij afgeleefd en niet de moeite waard.
Boven Kamanjab besluiten we te gaan slapen in Kaoko bush Lodge. Te gekke kleine lodge met een krokodil in de tuin en schattige kleine kamers
In de ochtend besluiten we een hike toen met alle kids. Boris vind botten en we lopen tegen een grote groep Elanden en Kudu's aan.
In de middag gaan we naar het dorpje op zoek naar de lunch. Voor de plaatselijke slager liggen om 11 uur al donkere jongens volledig LAM op de grond. Iedereen die we zien is stomdronken. Wat blijkt nou, het is 1 december. Salaris is binnen, zware zakken noemen ze dat. Dan zet iedereen het op een zuipen, hahaha
Filmhouse
In de middag gaan we opzoek naar een weeshuis voor “Himba tribe” we stuiten op een soort Lodge annex lunch restaurant met een zeer coole look en feel. The Filmhouse is ooit gebouwd voor opnames van een Franse film en daarna in gebruik genomen als Lodge.
Als we dat hadden geweten waren we hier gaan slapen wat een te gekke plek.
Als je ooit in de buurt bent, ga daar slapen!!
We raken aan de praat met het personeel en Boris leert van de verschillende jongens en meiden hoe de plaatselijke stammen praten met kliks. Buoeshmannen, Tamara en Herrero stammen. We zien hun huisvesting en komen een groep Himba vrouwen tegen waarmee we contact maken. (werkt vrij makkelijk met 4 blonde kids en een paar briefjes van 50). Ze dansen zingen en lachen en gaan met elkaar op de foto en film.
Kipwe Camp en Mowani mountain Lodge.
Dit is een hotel waar ik al lang wilde slapen. Dit doet aan niks onder. Is echt ONWIJS.
Midden in de woestijn gebouwd tussen de rotsen. Met buitenbadkamers waar je onder de sterrenhemel staat te douchen. Een 5 sterren Flinstone dorp waar ik iedereen aanraad 1 x in zijn leven te gaan slapen. Heb nog weinig plekken in de wereld gezien waar de surrounding zo indrukwekkend is. Het leven is goed, lekkere witte wijn de kids in the rockpool en s’avonds een met kaars-verlicht diner met z’n zessen.
Boris en Bella liggen in een kiddies tent met 2 bedden, naast onze kamer en kijken s’nachts naar de sterrenhemel. We hebben allemaal spijt door te moeten!!
We gaan nu richting het zuiden, hebben alles iets ingekort. Niet omdat het niet leuk is maar omdat op sommige plekken gewoon voor 4 kids niet veel te doen is overdag en wij het leuk vinden de gang erin te houden. Ik heb de afgelopen dagen i.i.g genoten!
Boekentip
Mijn eerste boek is uit, werkelijk een fantastisch verhaal en een inkijkje in het Rusland van Poetin. “Vijand van de Russische staat” is een aanrader.
Nu begonnen aan “Hay” is ook een heerlijke
Iemand anders nog steengoede tips?
04 December 2018 - 05:42
Milou Citroen:
Lieve allemaal, ik geniet van jullie verhalen, foto’s, filmpjes en story’s!
Wat een geweldige ervaring en oppertunity.
Geniet, liefs Milou -
13 December 2018 - 11:14
Miranda De Jong:
Super leuk om jullie zo te volgen, echt geweldige ervaring! Doe de kids de groeten. (Ik woon zelf trouwens ondertussen in Londen!) Gr Miranda