Garden route
Blijf op de hoogte en volg Familie
06 Januari 2019 | Zuid-Afrika, Port Elizabeth
Gateway tot de “Gardenroute”
We komen aan in Port Elisabeth en rijden naar Addo Elephant park. We verblijven in een private concessie in het park, River bend Lodge. Trije vindt het prachtig maar heeft het prijskaartje gelukkig niet gezien :) Het is zoals we noemen, Run Down, zoals wel meer in Afrika. In Afrika is de term maandelijks of jaarlijks onderhoud nog niet gearriveerd. Hier hebben ze het over de pleister techniek.
Als iets stuk is, nemen men een kroonsteentje of stukje tape en plakken we het weer vast.
Kamers zijn overigens prachtig en s’ morgens aan het ontbijt wordt alles volledig goed gemaakt als er tientallen olifanten op nog geen 100 meter van onze tafel een heel schouwspel laten zien bij één van de weinige gevulde waterholes.
Na 2 dagen rijden we verder richting Oudtshoorn. Ik moet zeggen dat het hartstikke leuk is om als chauffeur te werken voor een familie van 6. Terwijl de andere 5, slapen, Ipad’en, op hun telefoon zitten zie ik heel wat prachtige landschappen en vergezichten aan me voorbij trekken.
Trij moest en zou een familie struisvogel race organiseren in het struisvogel hoofdstad van de wereld. Gelukkig voor ons was wegens kerst alle farms gesloten.
Wat wel open was, was een soort kleine zoo. Hier kon je in een kooi jezelf laten zakken in een zwembad gevuld met 4 meter grote krokodillen. Enigszins tegen mijn principes in maar voor je kids doe je alles….
Ze vonden het schitterend!
Swellendam
Een schattig dorpje alwaar we neer strijken bij een fantastisch Country House, Schoone Oordt. We doen een hike, gaan bessen plukken en genieten s’ avonds van het kerstdiner.
Op eerste kerstdag kunnen we onze ogen niet geloven als s’midda9s vrienden uit Amsterdam komen inchecken in hetzelfde hotel. Pieter en Nicoline.
We voetballen met de kids, zwemmen en dineren met elkaar. Natuurlijk eindigend als allerlaatste in de bar terwijl personeel al lang en breed eieren voor hun geld hadden gekozen. Heerlijk weer even ouderwetse Amsterdamse gezelligheid.
Gordons Bay
Hier hebben we afgesproken met goede vrienden uit Nederland met hun kids. Robin en Andrea. We checken in bij ons hotel en al snel komt er een mevrouw vragen, hoe het mogelijk is dat wij een reservering hebben met kinderen terwijl ze geen kinderen onder de 12 accepteren. Ik weet dit snel glad te strijken door een één of ander slap verhaal over mobiele app van Booking. U moet weten dat hotel kamers boeken voor 6 vrijwel onmogelijk is. Er zijn bijna geen kamers/suites voor 6 personen. 2 kamers gaat vaak prima maar kan vaak niet door tekort aan bedden. 3 kamers accepteert geen hotel omdat kids niet alleen op een kamer mogen. Gevolg is dat wij meestal liegen over aantal kids en daar ging het nu mis. 30 min na aankomst komt de eigenaresse vertellen dat wij direct dienen te vertrekken. Midden in de kerstvakantie in Kaapstad kan dat wel eens lastig worden.
Gelukkig op wonderbaarlijke wijze is er nog plek bij Erinvale Estate, een waar feestje.
Rob en Dre zijn niet helemaal tevreden over hun hotel en besluiten ook hier te boeken.
Geluk bij een ongeluk. We hebben surflessen, gaan hiken, wordt bij gekletst, een luizen pluis feestje met 6 kids en een mountainbike tour samen met Rob, die aan het trainen is voor Iron man. Ik heb geen fietsbroek bij me helaas. Ik voel me kont nu nog….
Op de 30ste rijden we terug naar Kaapstad alwaar we neerstrijken in Blouberg voor de laatste week in SA. Bella logeert een paar dagen bij haar vriendinnetje uit de klas, Mette.
We lunchen en ontbijten bij een paar leuke tenten in Kaapstad, gaan naar de Pinquins en ga nog even langs bij mijn over over over grootvader, Jan van Riebeeck, stichter van SA.
En er wordt gekite, helaas is de wind weer niet erg constant dus ik besluit 2 dagen met de kids op en neer naar Langebaan te rijden voor lessen daar.
Ze hebben beiden les in Shark Bay en varen inmiddels 2 kanten op. Papa is trots.
We beginnen ons op te maken voor de volgende stage van onze reis. Kenia.
06 Januari 2019 - 19:45
Shirley:
Lieve Alex & family, wat een super team, verslag en foto’s!! Vooral die mooie, stoere van jullie zessen bij jeep! Je kunt altijd nog schrijver worden, bij terugkomst, mocht je je vervelen, Alex....
Ik kan me nog niet voorstellen hoe het zal zijn na zoveel diversiteit en uitdagingen en hechtheid gezin, terug te zijn in Aerdenhout....
Ik was zeer onder de indruk van interview fotograaf Jimmy Nelson (wonend in Amsterdam).
Misschien een keer zien...
Geniet van Kenya. Was super Baby, Robert en Loulou te zien vorige week.
Veel liefs,
Paul en Shirley
10 Januari 2019 - 06:25
Hiske:
Leukerds.
Fijn allemaal hoor!! Hier lekker alledaagse leventje. Beetje saaier sinds jullie weg zijn. Xxxxx